Olijfbomen planten gebeurt ook nu!

Soms denken mensen dat er nu geen olijfbomen geplant kunnen worden in Palestina. Gelukkig is dat niet waar. Momenteel worden de in 2023 gesponsorde olijfbomen geplant. Palestina is veel groter dan alleen de Gazastrook, waar nu constante bombardementen zijn. En de gesponsorde olijfbomen worden met name geplant op de Westelijke Jordaanoever. Dat is omdat het bezettingsregime daar een wet heeft gemaakt waarmee zij leeg land na drie jaar kunnen onteigenen.

Hartstikke illegaal natuurlijk, maar aan veel dat ‘Israel’ doet is internationaal rechterlijk vrij weinig legaal. Denk aan de apartheidsmuur, de illegale nederzettingen, genocide in Gaza, kolonisatie, decennia van bezetting, het gevangen houden van journalisten, kinderen, zwangere vrouwen en wie dan ook zonder aanklacht of proces. De lijst met oorlogsmisdaden, breken van internationale (VN) verdragen en mensenrechtenschendingen is te lang.

Bomen planten dus..

Om te zorgen dat dat land niet onteigend kan worden met die wet die leeg land onteigend (het heet de Natiestaat-wet) beplanten Palestijnen hun land. En met gesponsorde olijfbomen helpen wij, of beter gezegd jullie, de families om te planten. Meer dan 40.000 bomen worden momenteel aangeplant.

Dank jullie wel!

NOG GEEN FOTO’S

De bomen zijn rond de zomer van 2024 op te zoeken in de database. Sommige info wordt wanneer bekend toegevoegd en foto's als laatste. Het kan dus zijn dat je al iets kunt vinden zoals de naam van de familie en de locatie van de boom, maar nog niet alles, of nog niets, dat klopt allemaal, want onze Palestijnse partners zijn druk bezig.

ONTZETTENDE BEDANKT EN VOORUITBLIK!

Meer dan 40.000 keer bedankt voor jullie steun in 2023. Laten we samen zorgen dat we ook veel hoop kunnen planten komend jaar en samen onze impact voor rechtvaardigheid verder laten groeien! Hieronder zie je op een rijtje wat op dit moment mogelijk is.